Lívance s chia semínky (vegan)
Tyto lívance jsem objevila úplně náhodou kdesi na internetu, když jsem hledala recepty, kde bych mohla zužitkovat chia semínka. Zalíbil se mi svou jednoduchostí a také tím, že je časově nenáročný. Pokaždé, když jsem chtěla o víkendu dělat ke snídani lívance, znamenalo to pro mě vstávačku v 8 ráno, zadělat kvásek, vypracovat těsto, nechat ho alespoň 1 hodinu kynout a další minimálně půl hodinu péct lívance. Takže se kolikrát stalo, že jsme snídali skoro na oběd :) Naštěstí se na mě usmálo štěstí a já objevila tento super rychlý a skvělý recept na nadýchané a zdravější lívanečky a ráda se s Vámi o něj podělím.
Potřebujete:
190 g hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva
lžička soli
3 lžíce chia semínek
lžička skořice
3 lžíce javorového sirupu
lžička vanilkového extraktu
360 ml mandlového mléka (Alpro)
Postup:
V míse promíchejte všechny suché ingredience (hladká mouka, prášek do pečiva, sůl, chia semínka, skořice). Přidejte mandlové mléko, vanilkový extrakt a javorový sirup a dobře promíchejte. Směs nechte odpočívat přibližně 10 minut, aby chia semínka mohla nabobtnat.
Na rozehřátou pánev nalévejte v přiměřených porcích lívancovou směs a opékejte přibližně 3-5 minut z každé strany.
Přeji dobrou chuť !
About Me
Taylor Wong
Architecture Designer
The Japanese call it Hanakotoba, and King Charles II brought it to Sweden from Persia in the 17th century. Read More
Popular Posts
-
Ještě donedávna jsem neměla ani tušení, že dort s takovým názvem existuje. Nebýt Výzvy pro odvážné časopisu Gurmet, tak bych se to možná ...
-
Vsadím se, že všichni znáte Quritto z KFC, což je vlastně quesadilla, kterou si přejmenovali na quritto. Já se snažím vyhýbat se všem f...
-
Když se řekne Fish&Chips, každému se jistě vybaví Velká Británie. Myslím, že každý, kdo tuto zemi navštívil, jistě ochutnal i tuto sl...
Žádné komentáře:
Okomentovat