Dýňovo mrkvová polévka se slunečnicovými semínky
Tato polévka je prostě úžasná. Nejen, že v chladných podzimních a zimních dnech zahřeje jak na těle, tak i na duši, ale je i plná vitamínů. Používám dýni Hokaido, ale můžete použít kterýkoliv druh dýně.
Potřebujete:
1 dýni,
1 cibuli,
2-3 stroužky česneku,
4 velké mrkve,
1 lžičku nastrouhaného čerstvého zázvoru,
1/3 lžičky kari,
sůl a pepř podle chuti,
asi 1 litr vývaru (zeleninový / kuřecí)
150 ml kokosového mléka,
olivový olej
Troubu předehřejte na 200°C. Dýni vydlabejte a nakrájejte na kostičky, stejně tak i mrkev. Zeleninu vložte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem, osolte a dejte péct, dokud dýně nebude měkká.
V kastrůlku orestujte cibuli pokrájenou najemno, poté přidejte prolisovaný česnek. Přidejte mrkev a dýni, vývar, zázvor, kari, sůl, pepř a ještě chvilku povařte. Poté vše rozmixujte tyčovým ponorným mixérem. Nakonec přidejte kokosové mléko, to už do polévky jen zamíchejte vařečkou. Může se stát, že polévku budete mít hustší než by jste chtěli, tak přidejte vodu, dokud nedosáhnete vámi požadované konzistence.
Dobrou chuť ! ♥
J.
About Me
Taylor Wong
Architecture Designer
The Japanese call it Hanakotoba, and King Charles II brought it to Sweden from Persia in the 17th century. Read More
Popular Posts
-
Vsadím se, že všichni znáte Quritto z KFC, což je vlastně quesadilla, kterou si přejmenovali na quritto. Já se snažím vyhýbat se všem f...
-
Ještě donedávna jsem neměla ani tušení, že dort s takovým názvem existuje. Nebýt Výzvy pro odvážné časopisu Gurmet, tak bych se to možná ...
-
Když se řekne Fish&Chips, každému se jistě vybaví Velká Británie. Myslím, že každý, kdo tuto zemi navštívil, jistě ochutnal i tuto sl...
Nádherný článeček. Skvělý,dokonalý, nezapomenutelný design blogu! Miluju to tu <3
OdpovědětVymazatP.S.: Teče mi slina :D
Srdečně zvu tebe i všechny tvé čtenářky ke mně na blog. Mimo jiné taky na giveaway o rtěnku Maybelline Color Drama ve dramatickém, podzimním odstínu :)
I am clarella ...