Hruškový chlebíček


Z celého roku mám nejraději konec léta a podzim, kdy dozrává moje oblíbené ovoce - švestky, jablka a hlavně hrušky. Dovoluji si sama sebe označit za největšího hruškomila - když je hrušková sezóna, cpala bych je do každého jídla, do každého dezertu, do každého člověka, do sebe, prostě všude.
Tento hruškový chlebíček patří mezi rychle připravené moučníky, je jednoduchý na přípravu, moc chutný a ke všemu vypadá báječně. Nedá se na něm nic zkazit a návštěvy Vás budou milovat.


Na glazované hrušky potřebujete:

4-5 menších hrušek (mě se do formy vtěsnaly 4, ale záleží na velikosti),
cca 1 l vody,
300g cukru,
šťávu a kůru z 1/2 citronu,
1 snítek skořice (vcelku)

Vodu, cukr, citronovou sťávu a kůru a skořici promíchejte v kastrůlku a přiveďte k varu. Míchejte tak dlouho, dokud se cukr úplně nerozpustí. Hrušky opatrně oloupejte a u každé ukrojte spodek tak, aby hruška mohla stát. Hrušky vložte na stojáka do kastrůlku, teplotu snižte na střední plamen a vařte asi 10-12 min., dokud nebudou měkké. Vyndejte je z kastrůlku a nechte stranou okapat a vychladnout.


Na těsto:

180g másla pokojové teploty,
190g krupicového cukru,
3 vejce,
1/2 lžičky vanilkové esence,
190g hladké mouky,
1 lžičku prášku do pečiva,
40 ml mléka

Troubu předehřejte na 170°C a chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem.
Máslo utřete s cukrem a pomalu přidávejte jedno vajíčko za druhým a vanilkovou esenci. Do těsta prosijte mouku smíchanou s práškem do pečiva a střídavě přilévejte mléko. Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí v hladké těsto bez hrudek. Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem. Nyní přijde vrchol všeho :) Opatrně do těsta zasuňte hrušky, vždy se ujistěte, že se dotýkají dna formy. Pečte přibližně 75-90 minut.


Přeji dobrou chuť ! ♥

J.

Žádné komentáře:

Okomentovat