FISH AND CHIPS V PIVNÍM TĚSTÍČKU S PÁLIVOU MAJONÉZOU
Když se řekne Fish&Chips, každému se jistě vybaví Velká Británie. Myslím, že každý, kdo tuto zemi navštívil, jistě ochutnal i tuto slavnou streetovou pochoutku. Mě se po té chuti tak zastesklo, a proto jsem se rozhodla udělat si Fish & Chips doma.
Pokud se recept rozhodnete vyzkoušet, připravte se na to, že je to jedna obrovská kalorická bomba a ani argumenty typu že ryba je kámoš a je zdravá vás nezachrání :-D Na druhou stranu hřešit se občas musí a léto je ještě daleko. A pokud chcete, aby bylo všechno dokonalé, doporučuju začít s přípravou už den předem.
Na rybu a pivní těstíčko potřebujete:
250g hladké mouky
4g prášku do pečiva
355ml světlého piva
1 lžičku soli
1 lžičku čerstvě mletého černého pepře
1 lžičku česnekového koření
1/2 lžičky cayenského pepře
125g hladké mouky
cca 500g filet z tresky
rostlinný olej na smažení
citrón
čerstvá petržel na ozdobu
Postup:
Ve velké míse smíchejte 250g hladké mouky, prášek do pečiva a pivo, dokud vám nevznikne konzistence podobná lívancovému těstu. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a těsto nechte odpočívat nejlépe přes noc v lednici (mimálně ale 2 hodiny!).
Druhý den si nakrájejte tresku na menší kousky. Vysušte ji papírovými ubrousky a z obou stran okořeňte solí,černým pepřem, česnekem a cayenským pepřem.
V menší misce smíchejte 125g hladké mouky se zbytkem pepře, soli, česneku a cayenského pepře (já to dělám spíš podle oka).
V hlubší pánvi nebo kastrůlku rozpalte olej. Kousky tresky nejprve obalujte v mouce, poté namáčejte v těstíčku a smažte z každé strany 4-6 minut při středně vysoké teplotě.
Na česnekovo rozmarýnové brambory potřebujete:
4 velké nebo 6 menších brambor (pečlivě očištěné)
30 ml olivového oleje
3 snítky čerstvého rozmarýnu
3 rozdrcené stroužky česneku
1 lžička soli
1 lžička česnekového koření
1 lžička čersvě mletého černého pepře
1/2 lžičky cayenského pepře
čerstvá petržel na ozdobu
Postup:
Předehřejte troubu na 220°C. Pekáč vyložte pečicím papírem.
Brambory nakrájejte na měsíčky a vyložte jimi pekáč. Pokapejte olivovým olejem, posypte rozmarýnem a okořeňte. Dejte péct na 25-30 minut :)
Na domáci "tatarku" potřebujete:
120g majonézy
60g zakysané smetany
15g hořčice
3 kyselé okurky
2 lžičky kaparů
1/2 červené papriky
hrst nasekané čerstvé petržele
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
šťáva z 1/2 citronu
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky čerstvě namletého černého pepře
1/4 lžičky cayenského pepře
Postup:
Všechny ingredience smíchejte v míse a je hotovo :) V lednici Vám tatarka vydrží až 5 dní.
Přeji dobrou chuť! ♥
About Me
Taylor Wong
Architecture Designer
The Japanese call it Hanakotoba, and King Charles II brought it to Sweden from Persia in the 17th century. Read More
Popular Posts
-
Ještě donedávna jsem neměla ani tušení, že dort s takovým názvem existuje. Nebýt Výzvy pro odvážné časopisu Gurmet, tak bych se to možná ...
-
Vsadím se, že všichni znáte Quritto z KFC, což je vlastně quesadilla, kterou si přejmenovali na quritto. Já se snažím vyhýbat se všem f...
-
Když se řekne Fish&Chips, každému se jistě vybaví Velká Británie. Myslím, že každý, kdo tuto zemi navštívil, jistě ochutnal i tuto sl...
Žádné komentáře:
Okomentovat